Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ-ΕΝΑ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

Η Ακρόπολη των Αθηνών θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα αρχαία μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Χιλιάδες ταξιδιώτες από κάθε γωνιά της γης επισκέπτονται καθημερινά τον βραχώδη λόφο, που δεσπόζει στο κέντρο της Αθήνας, στον οποίο βρισκόταν το λαμπρότερο και μεγαλοπρεπέστερο ιερό της αρχαίας πόλης. Πρόκειται για έναν χώρο με τον οποίο σχετίζονται οι σπουδαιότεροι μύθοι της αρχαίας Αθήνας, οι μεγάλες θρησκευτικές γιορτές, αλλά και κάποια καθοριστικά για την ιστορία της γεγονότα. Τα μνημεία της, θαυμαστά για το μέτρο και τις αναλογίες τους, θεωρούνται μοναδικά αριστουργήματα της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής.
     




επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά μερικά από τα πιο σπουδαία αρχαία μνημεία, σημαντικά ιστορικά μουσεία, το διάσημο πλέον νέο Μουσείο της Ακρόπολης και φυσικά το υπέρτατο θαύμα της αρχιτεκτονικής: την Ακρόπολη.

Αρχαία Μνημεία της Αθήνας

Η Ακρόπολη θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα αρχαία μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Τον Παρθενώνα, το Ερέχθειο, τα Προπύλαια και τον Ναό της Απτέρου Νίκης επισκέπτονται καθημερινά χιλιάδες ταξιδιώτες, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, για να θαυμάσουν από κοντά τα αρχαία μνημεία του ιερού βράχου, τη θέα της πόλης των Αθηνών και κατόπιν για να επισκεφτούν το νέο αρχαιολογικό Μουσείο της Ακρόπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου