Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Εσείς τι κάνετε για τα κλεμμένα γλυπτά;

Στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Ευρωπαϊκού μας Προγράμματος για την Ακρόπολη διαβάσαμε στην ώρα της φιλαναγνωσίας το βιβλίο "Η Αλίκη στη χώρα των μαρμάρων'', της Άλκης Ζέη σε εικονογράφηση της Σοφίας Ζαραμπούκα. Μέσα από το ταξίδι της μικρής Αλίκης στην Αγγλία και την επίσκεψή της στο Βρετανικό Μουσείο ήρθαμε σ΄επαφή με την ιστορία και το όραμα της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα. 

Η Αλίκη στη χώρα των μαρμάρων

Είδαμε το παρακάτω βιντεάκι με τίτλο ''Βring them back'' που σχετίζεται με  την εκστρατεία για την επιστροφή των μαρμάρων στην Ελλάδα.



Κλικ στην εικόνα 

Παράλληλα σκεφτήκαμε να πραγματοποιήσουμε τη δική μας έρευνα, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας, για να δούμε πόσο ευαισθητοποιημένοι είναι οι μαθητές του σχολείου μας, οι γονείς μας, οι εκπαιδευτικοί μας στο θέμα της επιστροφής των κλεμμένων γλυπτών στην Ελλάδα. Απαντώντας στις παρακάτω ερωτήσεις, θα μας βοηθήσετε στην προσπάθειά μας. Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου δεν απαιτεί περισσότερο από πέντε λεπτά! Τα αποτελέσματα της έρευνας θα ανακοινωθούν στο ιστολόγιό μας στο τέλος του προγράμματος .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου